De Chinese kruidentherapie (ook wel Chinese fytotherapie genoemd) is net als de acupunctuur al vele duizenden jaren oud. Dat wil niet zeggen dat het in de Chinese Geneeswijze van tegenwoordig geen moderne toepassingen kent. Tot op de dag van vandaag wordt er in China nog steeds onderzoek gedaan naar de toepassing van kruiden en kruidenpreparaten.

In het westen krijgen we in de moderne praktijk steeds meer te maken met klachten waarbij het inzetten van Chinese kruiden, naast acupunctuur, gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan huidaandoeningen (acne, eczeem, psoriasis), ondersteuning IVF, burnout, fibromyalgie, ME, MS, psychische klachten en insomnia. Voor deze klachten geeft de kruidentherapie een zeer belangrijke ondersteuning.

Net zoals bij de acupunctuur wil de therapeut informatie verkrijgen uit uw bestaande klachten, samen met de anamnese en het voelen van de polsen en het bekijken van de tong wordt er een Chinese diagnose gesteld. Alleen wordt er nu een recept van kruiden samengesteld i.p.v. een acupunctuurplan. Niet alleen het symptoom, maar ook de oorzaak van het probleem wordt geprobeerd aan te pakken. Zo kunnen er dezelfde uitwendige klachten (symptomen) zijn bij twee verschillende mensen en toch kan de diepere oorzaak verschillend zijn. Immers ieder mens is uniek.

Marja kan u adviseren bij het gebruik van Chinese kruiden en deze desgewenst voor u bestellen bij een gerenommeerde reguliere / kruidenapotheek. Neemt u voor uw klachten, de werking van de kruiden en de bestelling contact op met de praktijk.