Voetzone reflextherapie is een oeroude voetzone massage, die reeds bij de Chinezen en de Indianen bekend was en nu weer volop in de belangstelling is gekomen. Ook in de voetzone reflex draait het allemaal om energie. De energie die in balans moet zijn in het lichaam, de energie die alles voedt en die verstoord is bij ziekte.

Het verschil met de T.C.M. is dat bij voetzone reflextherapie het lichaam wordt aangezet door masseren van de zones om in een betere balans te komen. Het lichaam doet in dit geval meer zelf. De voeten worden geheel gemasseerd en daarbij wordt ter plekke gevoeld/gezien wat er aan de hand is. De therapeut voelt bepaalde blokkades in de voeten en deze worden door de patiënt als pijnplekken ervaren. Deze blokkades worden zoveel mogelijk weg gemasseerd waardoor het lichaam wordt aangezet weer terug in balans te komen. Dit resulteert bijvoorbeeld in het verlaten van afvalstoffen uit het lichaam, zoals meer ontlasting, meer urine en een koortsig gevoel.

Normaliter is een aantal behandelingen met vaste regelmaat na elkaar noodzakelijk om goede resultaten te verkrijgen. Na de totale behandeling is het bijzonder aangenaam om af en toe te behandelen om het lichaam zoveel mogelijk in balans te houden.

Wat kan voetzone reflex voor u doen?

Voetzone reflextherapie kan uw lichaam en geest in evenwicht brengen. Voetzone reflextherapie werkt bijzonder goed bij kinderen omdat het geen pijn doet en ongemerkt een goede invloed op lichaam en geest heeft. Ook zonder klachten werkt het heerlijk ontspannend!