Ik ben geboren in Den Haag in 1958. Kom uit een gezin van 2 kinderen ik heb een jongere broer. In Den Haag heb ik de lagere school doorlopen en een gedeelte van het middelbaar onderwijs. Daarna is het gezin verhuisd naar Haarlem. Ik heb de opleiding radiologisch laborante gedaan en heb een aantal jaren in de Maria Stichting gewerkt. Ik ben getrouwd met Theo van der Schilt en verhuisd naar Koog aan de Zaan. Heb een aantal jaren gewerkt als intercedente bij Randstad op de medische afdeling.

Ik ben toen bij een orthopedisch bedrijf gaan werken en heb daar de opleiding bandagisten gedaan. In 1986 na de geboorte van onze oudste dochter ben ik een eigen bedrijf gestart als bandagiste, dus aanmeten en leveren van therapeutische elastische kousen. In 1999 werd er door de zorgverzekeraars aangegeven dat de onderhandelingen over de aanmeet vergoedingen individueel gedaan moesten worden. Daarom was het belangrijk om mijn bedrijfje uit te breiden dus nam ik een bedrijf in Volendam over en in Amsterdam Noord. Het elastische kousen gedeelte stond nu goed op de kaart. In 1987 ben ik de opleiding acupunctuur Ars Medica gaan volgen. Na het behalen van dat diploma heb ik nog een Mastergraad in de acupunctuur behaald en ben een eigen praktijk begonnen naast het aanmeten van de elastische kousen.

In de loop van de jaren heb ik de praktijk met verschillende diciplines uitgebreid, auriculo acupunctuur, voetreflextherapie, electroacupunctuur, Chinese kruiden, ook worden de behandelingen ondersteund met Moxa, Cupping en schedelacupunctuur. Ik heb een aanvullende opleiding gedaan bij medisynx waarbij voeding als een belangrijke reden gezien wordt waardoor de mens klachten kan ontwikkelen. Dit betekent dat er door een uitgebreid IgG bloedonderzoek gekeken wordt welke voedingsstoffen er specifiek klachten kunnen geven daar hoort ook een speciale acupunctuur behandeling bij. In 2007 ben ik de 4 jarige opleiding orthomoleculair therapeut volgens de kPNI gestart en in 2011 heb ik dat diploma gehaald. Daar leer je naar de klacht te kijken en met gedegen onderzoeken zowel regulier als complementair en door goed naar de client te luisteren de werkingsmechanisme te achterhalen die ervoor gezorgd hebben dat er klachten zijn ontstaan. Deze behandelmethode sluit heel mooi aan op de holistische kijk van de acupunctuur dus zo onderhand is het plaatje wel compleet. Dat wil niet zeggen dat ik stop met leren want daar is het vak veel te interessant voor. Ik heb namelijk ook geleerd om met acupunctuur een face lift te kunnen verzorgen. Dat kan natuurlijk niet in 1 behandeling maar door het lichaam in balans te brengen en dan het gezicht beter te laten doorbloeden kun je zeker positieve veranderingen bewerkstelligen.

Van november 2011 tot november 2017 heb ik de functie van vice voorzitter bekleed bij de Nederlandse vereniging voor Chinese geneeswijze: de Zhong.

daar heb ik veel tijd aan besteed maar het is zeer leerzaam, effectief en nuttig geweest zeker omdat er op dit moment zeer veel speelt in de maatschappij met name op het gebied van de gezondheidszorg.

Ik ben sinds 2014 voorzitter van de Koepel KAB een overkoepelende organisatie waar een aantal beroepsverenigingen onder vallen.

Samen met mijn echtgenoot die mij altijd heeft aangemoedigd heb ik 2 dochters en een drie lieve kleinkinderen. Omdat bewegen zo belangrijk is heb ik 10 jaar aan sloeproeien gedaan waaronder een aantal keren van Harlingen naar Terschelling. Daarnaast heb ik 7 jaar aan marathon roeien gedaan. Ik mag graag de strijd aangaan als dat nodig is en met het roeien ga je die zeker aan met de elementen van de natuur. Die natuur is toch wel de bindende factor en de rode draad in mijn carrière en in mijn privéleven. Ik hoop daar dan ook nog lang van te mogen genieten.

Op dit moment ben ik mijn PhD aan het behalen aan de Universiteit van Nanjing dit kan gelukkig voor een gedeelte via E- learning, maar ook een bezoek aan China is hier voor nodig.

Is getekend: Marja van der Schilt Timmers

Acupuncturiste, hebaliste, orthomoleculair kPNI therapeut.